۲۲ خرداد ۱۳۸۶، ۱۴:۳۵

وزیر کشور در صحن علنی :

شوراهای تامین استان برای پیشگیری از ناآرامی های قومیتی آموزش دیدند

شوراهای تامین استان برای پیشگیری از ناآرامی های قومیتی آموزش دیدند

وزیر کشور اعلام کرد:بر اساس گزارش تیم بازرسی اعزامی به آذربایجان پس ازتحولات مربوط به خرداد ماه سال گذشته برای نخستین بار در کشور کارگاه های آموزشی برای شورای تامین استان ها تشکیل شد تا از تکرار حوادث تلخ مشابه جلوگیری شود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر ، مصطفی پور محمدی که در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی به سوال اکبر اعلمی نماینده تبریز درباره عملکرد ماموران امنیتی در جریان حوادث خرداد 85 شهرهای آذری نشین پاسخ می داد، گفت: آذربایجان تاج افتخار ملت ایران است و مردم آن پیشتاز عرصه حفظ استقلال و امنیت کشور هستند.

وی ادامه داد: آنچه توسط یک روزنامه اتفاق افتاد، ناخواسته بود و اولین فردی که نسبت به این مساله ابراز انزجار و تاسف کرد و عکس العمل نشان داد، بنده بودم و وزیر ارشاد نیز از ملت عذرخواهی کرد.

وزیر کشور از انتشار کاریکاتور توهین آمیز نسبت به آذری ها به عنوان یک اشتباه و خطای زشت یاد کرد و افزود: کشور ، تحت تاثیر جنگ روانی و اقدامات سو بیگانگان قرار دارد  و با وجود آن که برخورد قانوین با  اهانت کنندگان صورت گرفت ، اما ضد انقلاب که قصد انتقام گیری از آذری های غیور را داشت ، از فضای ملتهب برای تحقق اهداف پلید خود استفاده کرد.

پور محمدی با تاکید بر اینکه کاستی هایی در تدبیر و مدیریت صحنه تحولات خرداد سال گذشته و حوادث پس از آن وجود داشت گفت : نباید اجازه دهیم دشمنان از این مساله سواستفاده کنند.

وی با اعلام اینکه در جریان مذکور 1825 نفر در شهرهای مختلف آذربایجان توسط نیروهای مختلف دستگیر شدند خاطرنشان کرد: از مجموع افراد دستگیر شده ، فقط 135 نفر به عنوان عناصر اصلی اغتشاش و تحریک افکار عمومی علیه امنیت عمومی و نظام اجتماعی تحویل مراجع قضایی شدند که احکام آنها صادر گردید و در حال گذراندن دوران محکومیت خود هستند.

وزیر کشور افزود : در جریان این حادثه 104 باب از اماکن عمومی و 142 باب اماکن دولتی تخریب شد و 215 تن از ماموران حافظ نظم و امنیت آسیب دیدند و از جمع مردم نیز 183 تن مجروح شدند و 5 نفر نیز فوت کردند.

وی  ماموران را حافظان نظم و امنیت خواند و با تاکید بر این که  مدیریت هر صحنه با مامورانی است که در آنجا حضور دارند و در صورت تهدید اماکن طبقه بندی شده مجاز به استفاده از سلاح گرم هستند ، در عین حال اظهار داشت: اگر مامور یا مسئولی در یک حادثه مرتکب تخلف شود، نباید به حساب همه ماموران و مسئولان ذیربط گذاشت.

پور محمدی در پاسخ به این سوال که چرا در طول رخداد حوادث خرداد ماه در منطقه حکومت نظامی اعلام شد، گفت: حکومت نظامی تعریف خاص خود را دارد و آنچه انجام شد تمهیدات ویژه برای برقراری نظم و مقررات عمومی بود که از آن نمی توان به حکومت نظامی تعبیر کرد.

این عضو کابینه احمدی نژاد در عین حال متذکر شد: اگر در آذربایجان حکومت نظامی هم برقرار شده باشد وی مسئول این موضوع نیست و کس دیگری باید پاسخگوی این مساله باشد.

وی درباره تاخیر برای پاسخگویی به سوالات نماینده تبریز نیز ، اظهار داشت: این تاخیر به دلیل همزمانی با سالگرد تحولات خرداد ماه ، 85 رخ داد و پس از طرح موضوع در شورای عالی امنیت ملی و با موافقت رئیس مجلس شورای اسلامی امروز برای پاسخگویی در نظر گرفته شد.

پور محمدی در پایان با تاکید بر اینکه عزت و قدرت و شکوه و عظمت نظام اسلامی در گرو احترام به ملت و پذیرش منزلت و رعایت حقوق و پاسداشت آزادی آنهاست ، از نمایندگان ملت در نهاد قانونگذاری خواست برای آن که مسائل اجتماعی در آینده به بحران تبدیل نشوند، مسئولان اجرایی را یاری دهند.

گفتنی است ؛ اکبر اعلمی با بیان اینکه باید حساب ماموران خدمت گذار و حافظ امنیت ملی ونظام عمومی از کسانی که علیه مردم فعالیت می کنند، جدا شود ودر همه عرصه ها قانون و ضوابط حکمفرما باشد ، اعلام کرد از توضیحات وزیر قانع نشده و سوال برای بررسی بیشتر به کمیسیون مربوطه ارجاع شد.

کد خبر 500910

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha